Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 12:27

Εκπαιδεύοντας τον “Ρουβίκωνα”

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ομολόγησε ότι γνωρίζει τους βανδάλους του Πάρκου Σιδηροδρόμων αλλά δεν τους καταγγέλλει στις αρχές επειδή είναι ανήλικοι.

Ετσι επιβεβαιώνει πλήρως όσους υποστηρίζουν ότι στην Καλαμάτα δεν κυβερνάει ο νόμος αλλά... ο κ. Νίκας, καθώς ο δήμαρχος αμφισβητεί ανοιχτά πλέον το κράτος δικαίου αναλαμβάνοντας και το έργο των δικαστικών αρχών. Ουσιαστικά ο κ. Νίκας αποφασίζοντας ποιοι πρέπει να τιμωρηθούν, δημιουργεί... δίκαιο καταπατώντας τους νόμους για την παραβατικότητα των ανηλίκων, ενώ την ίδια ώρα η αντιπολίτευση δεν τον καταγγέλλει γιατί και αυτή φοβάται να ζητήσει τη δίωξη εφήβων. 

Ανεξάρτητα όμως από τα κίνητρα και το αν υπάρχουν υπηρεσίες για το σωφρονισμό και όχι την τιμωρία των ανηλίκων, οι άρχοντες είναι υπεύθυνοι για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και δεν μπορούν να σπαταλούν ατιμώρητα τα χρήματα των φορολογουμένων. Σε κάθε περίπτωση είναι άλλο θέμα η συζήτηση για την παραβατικότητα των ανηλίκων και άλλο η εφαρμογή του νόμου αλά καρτ από τοπικούς άρχοντες. Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο και το Σύνταγμα, που έχει ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία, της οποίας ο κ. Νίκας είναι υψηλόβαθμο στέλεχος, αρμόδια για την παραβατικότητα των ανηλίκων είναι η δικαστική εξουσία και όχι η τοπική αυτοδιοίκηση. Από εκεί και πέρα, αν ο κ. Νίκας πιστεύει ότι ο δήμαρχος πρέπει να είναι και δικαστής δεν έχει παρά να θέσει τις σκέψεις του στη βάσανο της δημοκρατίας ώστε στην επόμενη θητεία του (αν βεβαίως γίνει νόμος η πρότασή του) να αναλάβει και δικαστικά καθήκοντα, όπως οι κοτζαμπάσηδες επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Κατά τα άλλα και αφού στο Πάρκο Σιδηροδρόμων δεν ισχύει ο νόμος για τους ανηλίκους, προτείνουμε να γίνει χώρος εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψηφίων μελών του... “Ρουβίκωνα”. Στους χώρους του πάρκου οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτούν  αρχικά εμπειρία στο μουντζούρωμα των βαγονιών και στο σπάσιμο τζαμιών. Στη συνέχεια αν περάσουν επιτυχώς το πρώτο στάδιο της εξέτασης θα μπορούν ελεύθερα και πάντα υπό την προστασία της δημοτικής αρχής να παίξουν κυνηγητό με τους σεκιουριτάδες και την αστυνομία. Αν τους πιάσει η αστυνομία θα ζητήσει να τους αφήσουν ο κ. Νίκας και θα γίνουν ψηφοφόροι του. Αν ξεφύγουν θα είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν την καριέρα τους στο “Ρουβίκωνα” και να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ ή ό,τι άλλο θέλουν. 

Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε να φαντασιωνόμαστε ότι η Ελλάδα στο μέλλον μπορεί να γίνει κράτος δικαίου.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 12:47